Blocurile alimentare din peste 300 de grădinițe și peste 250 de școli din țară nu corespund normelor.
Ar putea fi închise şcolile-internat pentru copii orfani din oraşele Leova şi Orhei şi trei şcoli auxiliare de la Hânceşti, Rezina şi Cahul.

Pe adresa redacției diez.md a mai venit o scrisoare din partea unui elev care este nemulțumit de modul în care se desfășoară sesiunea de bacalaureat. Vedeți mai jos mesajul transmis și care este reacția președintei Centrului de BAC din Leova.S-a născut la 14 aprilie 1922, în Leova, jud.Cahul și avea să devină cel care va fi numit "tatăl" calculatoarelor din țările socialiste din Europa.

Peste 2.500 de elevi din întreaga țară, inclusiv cu cerințe educaționale speciale, vor studia în săli de clasă și laboratoare renovate, vor avea acces la săli de sport echipate corespunzător, la cantine și grupuri sanitare bine amenajate.

Şase instituţii de învăţământ din Republica Moldova vor fi renovate în 2017. Guvernul a aprobat astăzi alocarea a 110 milioane de lei din contul contul împrumutului acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului „Reforma în Educaţie”.

În perioada 6-12 martie 2017, elevii se vor afla în vacanța de primăvară. 

În acest context, Inspectoratul de poliţie Leova va desfășura, pe întreg raionul, operațiunea specială ”GRIJA”, organizând, în colaborare cu organele administraţiei publice locale...

Peste 1500 de mărţişoare personalizate cu tricolor vor fi distribuite cadrelor didactice din peste 25 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Acțiunea face parte din cadrul campaniei naționale „Niciun Profesor Fără Mărţişor” lansată astăzi de către Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie”.În contextul Zilei Internaţionale a Alegerilor, marcată în acest an la 2 februarie 2017, Comisia Electorală Centrală a lansat douã concursuri.

La 1 septembrie 2016, iapa Mașa din satul Pitești, raionul Leova, s-a ales cu un job part-time – transportator școlar. 

În baza Memorandului încheiat la 18 noiembrie 2016, între Corpul Păcii S.U.A. în Republica Moldova și Ministerul Educației, în școlile din țară, ar putea apărea un nou obiect de studiu opțional.

La data de 28 ianuarie 2017, în incinta Casei de Cultură Leova, a avut loc  CONCURSUL  RAIONAL „PEDAGOGUL   ANULUI  2017”.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, a expediat la adresa Consiliului Raional Leova, o circulară care prevede condițiile de desfășurare a licitațiilor în scopul achiziționării alimentelor pentru instituțiile de învățămînt, taberele de odihnă și azilul de bătrîni din raionul Leova.Elevii claselor a II-VI-a din cadrul Liceului Teoretic ,,Constantin Spătaru" din oraşul Leova, la 25 ianuarie 2017, au fost informaţi de către angajaţii Secţiei Securitate Publică a Inspectoratului de Poliţie Leova cu privire la măsurile de siguranţă personală în perioada anotimpului rece.

Nemulţumiţi de nivelul scăzut de salarizare, sute de profesori din diferite raioane ale Republicii Moldova au ieşit săptămâna trecută la un protest organizat în faţa Guvernului. Profesorii au solicitat majorarea salariilor cu cel puţin 50%. 

La Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din oraşul Leova tehnologiile moderne sunt utilizate pe larg în procesul educaţional. Acestea fac lecţiile mult mai interesante şi mai atractive, astfel, tot mai multe cadre didactice renunţă la metodele clasice de predare în favoarea tehnologiilor informaţionale, relatează Radio Moldova Actualităţi.