Lipsa medicilor de familie este una dintre cele mai mari probleme ale medicinei primare din Republica Moldova.


Sunt nevoiti sa astepte luni in sir pentru a primi medicamentele, care le-ar putea prelungi viata. Este vorba despre mai multi bolnavi de hepatita din Leova.
Spitalele regionale vor fi poziționate strategic pe teritoriul Republicii Moldova, astfel încât pacienții să ajungă la medic în timp cât mai scurt atunci când au nevoie de îngrijiri medicale în regim de spitalizare. 

Farmaciștii nu vor mai vinde pacienților cele mai scumpe antibiotice, cum s-a întâmplat până în prezent. În același timp, ei nu vor putea oferi aceste preparate în lipsa rețetei.Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) a publicat clasamentul spitalelor raionale, care au fost evaluate după un set de indicatori recomandați la nivel internțaional. Din cele 71 de spitale publice câte funcționează în Republica Moldova, 34 de spitale sunt raionale și prestează același tip de servicii medicale.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.

La data de 27 ianuarie 2017, în incinta Consiliului raional Leova, a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova.

/ȘOCANT/ Și în instituțiile de învățămînt din raionul Leova au fost depistate produse alimentare necalitative

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a desfăşurat controale la un șir de instituţii de învăţămînt şi a retras din cadrul acestora produse necalitative.

Autoritățile și medicii din Leova declară război tuberculozei. VEZI CE AU DISCUTAT LA MASA ROTUNDĂ !

La 11 octombrie 2016, a avut loc cea de-a 14 masă rotundă,  în comun acord cu Programul Național de Control al Tuberculozei, cu subiectul „Eficientizarea controlului TB și TB-MDR prin consolidarea unui mediu favorabil tratamentului ambulator”. De data aceasta echipa SMIT a vizitat raionul Leova, iar şedinţa s-a desfăşurat împreună cu reprezentanții Autorităţilor Publice Locale şi Asistenţei Medicale Primare.Medicii din Leova ezită să prescrie pacienților medicamente compensate. IATĂ CARE A FOST REACȚIA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII !

Ministerul Sănătății a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții Companiei Naționale de Asigurări în Medicină...

Raionul Leova - în prag de epidemie ? IATĂ DESPRE CE BOALĂ ESTE VORBA !!!

După o perioadă de 10 ani de stabilitate epidemiologică, în R. Moldova se atestă, începând cu anul 2013, o tendinţă de activizare a procesului epidemiologic prin Hepatita virală A.

/VIDEO/ Spital "de poveste". Un medic din Leova a pictat pereţii Secţiei Pediatrie

Niciun spital nu este de poveste, dar există o instituţie medicală în ţara noastră, unde holurile şi saloanele sunt pline de poveşti, la propriu.Locuitorii raionului Leova, care suferă de boli cardiovasculare, vor putea efectua o diagnostică gratuită. VEZI CÎND !!!

Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Centrul de Politici şi Strategii, în Sănătate lansează campania de diagnosticare medicală a persoanelor care suferă de maladii cardiovasculare.

La data de 19 iulie, o echipă de medici de profil s-a aflt la Drochia. Circa 60 de pacienți au beneficiat de consultații medicale gratuite și investigații cu echipamente medicale specializate.

Spitalul Raional Leova va fi lichidat ?! IATĂ CE SPUNE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII !

La împlinirea unui an de mandat, Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a acordat un interviu pentru Radio Europa Liberă, în care s-a referit la realizările și perspectivele de dezvoltare a sistemului medical din țara noastră.

Fiind întrebată de ce reforma spitalicească rămîne deocamdată ,,în sertar'', dna ministru a venit cu unele precizări...